Lezing 'MERKwaardig erfgoed'

september

MERKwaardig erfgoed, een verhaal over MERKlappen

Erica Uten is mede-curator van de tentoonstelling ‘Merklappen - visitekaartjes avant la lettre’ in het Turnhoutse Begijnhofmuseum. In haar vrije tijd maakt ze deel uit van de Lapzussen, een groep dames met een grote bezieling voor merklappen. Naast borduren bespreken ze tentoonstellingen, boeken en presentaties over een merklap-gerelateerd onderwerp.

Tijdens de lezing schetst Erica Uten de historiek van merklappen en besteedt ze aandacht aan de Vlaamse variant. Waarom en hoe zijn de merklappen gemaakt? En wat kunnen ze ons vertellen over de naaister? Het wordt een boeiende avond om te luisteren, maar zeker ook om te kijken!

• Donderdag 3 oktober 2019 om 20 uur
  • Taxandriamuseum, Begijnenstraat 28, Turnhout (LET OP: niet in het Begijnhofmuseum)
  • De toegang is gratis!

Vooraf is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling in het Begijnhofmuseum, van 18.00 tot 19.45 uur: Begijnhof 56, Turnhout