86 Turnhoutse gevels op één muur

Bij het herinrichten van de inkomhal tot een uitnodigende en warme ontmoetingsplaats, een verbinding tussen binnen en buiten het WZC, kwam de huidige directeur op het idee om de wand van de Stille Ruimte niet zomaar wit te laten, maar hem aan te kleden met bestaande gebouwen uit de hele stad. Het schilderen zelf zou al deel uitmaken van het project en de 86 bestaande gevels die er op zullen komen, vervullen een vooropgeplande sociale functie. Sinds 6 januari 2015 ben ik er aan het werk en zonder dat daar ook maar enige publiciteit of promotie voor werd gemaakt, vervult het project op een heel organische en intuïtieve manier de rol die ervan verwacht wordt.
Zowel de bewoners van het WZC zelf als hun bezoekers, toevallige voorbijgangers, alle mensen die er al of niet voor hun werk moeten zijn, komen een kijkje nemen en vragen zich af waar het huis wel kan staan dat ik op dat ogenblik aan het schilderen ben. Bewoners komen ervoor uit hun kamer en ouderen die minder mobiel zijn, doen de moeite om met hun rollator de ronde van de muur te doen vóór ze in 't Kaffee van een drankje gaan genieten.
Wie me aan het werk wil zien kan het best op een vrijdag of een zondag namiddag een kijkje komen nemen. Op het ogenblik dat dit verschijnt ben ik aan het 34ste huis bezig. Daar moeten er nog 52 op volgen.
Ik verwacht nog aan het werk te zijn tot einde 2018.
Mijn grootste voldoening is dat steeds meer Turnhouters hun stad met andere ogen gaan bekijken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Maandagvan 09 tot 20 uur
Dinsdagvan 09 tot 20 uur
Woensdagvan 09 tot 20 uur
Donderdagvan 09 tot 20 uur
Vrijdagvan 09 tot 20 uur
Zaterdagvan 09 tot 20 uur
Zondagvan 09 tot 20 uur

Waar

WZC De Wending

Albert Van Dyckstraat 18-30
2300 Turnhout

Prijs

Gratis

Organisatie

WZC

Meer info

  • tel: 0479/94 91 53