Activiteiten

Zomer in het museum

Elk zomervakantie verwent het Begijnhofmuseum de bezoekers met gratis toegang op woensdag. Om 14 uur start dan bovendien een gratis rondleiding die je ook op het Begijnhof, in de kerk en in de kapel voert. Uiteraard komt de tentoonstelling 'Merklappen - visitekaartjes avant la lettre' ook aan bod. Voor kinderen is een schattenzoektocht beschikbaar om het museum te verkennen.

Koppel er een picknick aan vast op het mooiste begijnhof (Unesco-werelderfgoed) ter wereld en je hebt een geslaagde vakantiedag!

Begijnhof Turnhout - Foto: Jef Sauvillers


VR-in-a-box

In samenwerking met Erfgoed Noorderkempen loopt van 1 tot 21 juli 2019 een innovatief project rond het Begijnhofmuseum. Met behulp van virtual reality (VR) en 360°-technologie worden objecten, beelden en verhalen geprojecteerd op een kartonnen museum. Het concept is enkel zichtbaar met behulp van een VR-bril.

Meer info


Workshop: Borduren op kleding

Borduren is weer helemaal in! We zien de mooiste borduurcreaties op Instagram of Pinterest.  Borduurwerk geeft een prachtige, eigen touch aan een kledingstuk. Uniek dus!
Eva Verbruggen - freelance handwerkster met een passie voor textiel, papier en natuur -komt speciaal naar Turnhout om jou goesting te doen krijgen in het borduren!

Breng een kledingstuk naar keuze mee, zolang het maar geen stretch bevat, bv. een licht jeansjasje, -hemd of -broek, of een jurk in geweven katoen of linnen. Ook een keukenhanddoek of een zakdoek werken prima.
Eva bekijkt samen met jou de haalbaarheid van je idee. Je krijgt een initiatie in een aantal basissteken en leert van haar hoe je te werk kunt gaan. Tijdens de workshop begeleidt ze je op jouw ritme.
Voor deze workshop heb je geen ervaring nodig. Op het einde heb je verschillende steken onder de knie en een afgewerkt ontwerp. Heb je een grote tekening gekozen? Dan kun je die thuis nog verder afwerken.

Borduren op kleding

EVA wie?

Eva Verbruggen heeft van handwerken haar beroep gemaakt. Ze verkoopt eigen werk in haar webshop, maar ontwerpt ook voor creatieve bedrijven en magazines (Veritas, Libelle, Nest). In "Het Atelier van Eva V." geeft ze workshops in een gemoedelijke sfeer. 

  • Zaterdag 21 september 2019 van 14 tot 17 uur
  • Deelname: 60 euro
  • Schrijf je nu in!

Borduren in een ring

Workshop in samenwerking met Dinamo vzw in het Begijnhofmuseum

  • Woensdag 23 oktober 2019 van 13.30 tot 16 uur
  • Voor grootouders en kleinkinderen
  • De inschrijvingen gebeuren door Dinamo.


20 jaar Unesco-Werelderfgoed 

In 2018 vierde het vernieuwde begijnhof 20 jaar UNESCO-Werelderfgoed. Het jubileum werd uitgebreid gevierd met een waaier aan activiteiten

Hier vind je het volledige jaarprogramma.