Activiteiten

Schilderswedstrjd 'Prijs Baron Robert Stouthuysen'

Baron Robert Stouthuysen, voormalig voorzitter van de Vrienden van het Begijnhof van Turnhout, organiseert een open wedstrijd voor kunstenaars. De opdracht luidde: creëer een beeld van het begijnhof in één van de vier jaargetijden.

Zevenentwintig kunstenaars gingen de uitdaging aan en dienden een werk in. De inzendingen worden tentoongesteld in de Begijnhofkerk:

  • zaterdag 20 en zondag 21 april van 12 tot 16 uur
  • vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 april van 12 tot 16 uur

Op vrijdag 3 mei 2019 om 14 uur volgt een publieke verkoop van de kunstwerken onder leiding van deurwaarder Yves Eyskens in het museumcafé 'Vijven en Zessen' van het Speelkaartenmuseum. De winnaar van de Prijs Baron Robert Stouthuysen wordt bekend gemaakt op zondag 5 mei 2019 om 15 uur in de Begijnhofkerk.
Aansluitend volgt een concert door het mannenkoor ANIMATO onder leiding van Els Germonpré.

Prijs Begijnhof

Borduren op kleding

Borduren is weer helemaal in! We zien de mooiste borduurcreaties op Instagram of Pinterest.  Borduurwerk geeft een prachtige, eigen touch aan een kledingstuk. Uniek dus!
Eva Verbruggen - freelance handwerkster met een passie voor textiel, papier en natuur -komt speciaal naar Turnhout om jou goesting te doen krijgen in het borduren!

Breng een kledingstuk naar keuze mee, zolang het maar geen stretch bevat, bv. een licht jeansjasje, -hemd of -broek, of een jurk in geweven katoen of linnen. Ook een keukenhanddoek of een zakdoek werken prima.
Eva bekijkt samen met jou de haalbaarheid van je idee. Je krijgt een initiatie in een aantal basissteken en leert van haar hoe je te werk kunt gaan. Tijdens de workshop begeleidt ze je op jouw ritme.
Voor deze workshop heb je geen ervaring nodig. Op het einde heb je verschillende steken onder de knie en een afgewerkt ontwerp. Heb je een grote tekening gekozen? Dan kun je die thuis nog verder afwerken.

Borduren op kleding

 

EVA wie?
Eva Verbruggen heeft van handwerken haar beroep gemaakt. Ze verkoopt eigen werk in haar webshop, maar ontwerpt ook voor creatieve bedrijven en magazines (Veritas, Libelle, Nest). In "Het Atelier van Eva V." geeft ze workshops in een gemoedelijke sfeer. 

  • Zaterdag 21 september 2019 van 14 tot 17 uur
  • Deelname: 60 euro
  • Schrijf je nu in!

20 jaar Unesco-Werelderfgoed 

In 2018 vierde het vernieuwde begijnhof 20 jaar UNESCO-Werelderfgoed. Het jubileum werd uitgebreid gevierd met een waaier aan activiteiten

Hier vind je het volledige jaarprogramma.