Activiteiten

Kaarsjes op het hof

Ook dit jaar steken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen om het begijnhof op 24 december om te toveren tot een sprookjesachtig tafereel. Duizenden kaarsjes zullen het hof tussen 17.30 en 21 uur sfeervol verlichten.

In de kerk zorgen leerlingen van de muziekacademie onder leiding van Koen Rens van 17.30 tot 18.30 uur voor kerstmuziek. Celien (dochter van Margriet Hermans) treedt twee keer op: van 18.30 tot 18.50 uur en van 20 tot 20.20 uur. De eucharistieviering van 19 uur wordt opgeluisterd door het Heilig Kruiskoor.

Het Begijnhofmuseum is die avond uitzonderlijk open en gratis toegankelijk tot 21 uur. Een uitgelezen kans om je onder te dompelen in het dagelijkse leven van de begijnen!

Kerst op het Hof - foto: Lies Paulussen

 

Gezongen kerstviering

  • Dinsdag 25 december 2018
  • Heilig Kruiskerk

20 jaar Unesco-Werelderfgoed 

In 2018 vierde het vernieuwde begijnhof 20 jaar UNESCO-Werelderfgoed. Het jubileum wordt uitgebreid gevierd met een waaier aan activiteiten

Hier vind je het volledige jaarprogramma. 


Finissage expo 'Ontmoeting & Contrast'

Op donderdag 24 januari 2019 wordt de finissage gehouden van de tentoonstelling 'Ontmoeting & Contrast - Hedendaagse kunst in dialoog met de begijnhofcollectie'. Na drie korte inleidingen vindt een panel- en publieksdiscussie plaats. Vooraf kan het publiek de expo bezoeken.

Klik hier voor meer info.