Activiteiten

Zomer in de musea

Als je in juli en augustus je museumbezoek goed plant, geniet je van een heerlijke namiddag zonder een cent uit te geven. Elk stedelijk museum in Turnhout hanteert immers één vaste dag waarop het gratis toegankelijk is. Om 14 uur start telkens een gratis rondleiding en kinderen worden uitgedaagd voor een zoektocht.

Dinsdag is voorbehouden voor het Taxandriamuseum. Tijdens de rondleiding ontdek je een nieuwe tijdelijke expo. Daarnaast tonen de vaste kantdames van het museum je trots het prachtige kantambacht. Na je bezoek is de tuin een heerlijke plek om uit te rusten. 
In het kader van ‘Picknick op dinsdag’ opent het museum in augustus op dinsdag al om 12 uur. Breng je picknick en –dekentje mee en nestel je in het gras of op de kleurrijke terrasstoeltjes! 

Xavery-kamer Taxandriamuseum

Woensdag is het de beurt aan het Begijnhofmuseum. 
De gratis rondleiding brengt je ook in de kerk en in de kapel. Combineer je bezoek met een wandeling door het prachtige begijnhof dat recent volledig heraangelegd is en dat al meer dan 20 jaar de titel ‘Unesco-werelderfgoed’ draagt!

Op donderdag trappelen de drukkers van ongeduld om de rondleiding door het Museum van de Speelkaart te illustreren met een demonstratie van het traditionele drukproces van speelkaarten (tussen 14 en 16 uur). 

Let op: de rondleidingen zijn voor individuele bezoekers. Om grote drukte te voorkomen worden op deze gratis dagen geen groepsbezoeken geboekt.