Gangmaker 8: Wannes Cools - Sociaal Digitale Pandemie

f7a996fc-50f1-4c65-affd-ddf8d2e0416f.jpeg Wannes Cools (°1991, Turnhout) groeide op in Arendonk en studeerde recent af aan Sint Lucas Antwerpen. In zijn praktijk hanteert Wannes Cools uiteenlopende media. Dit varieert van illustraties tot installaties tot audiowerken en nog veel meer. Zelf gebruikt hij woorden als ‘naïef’ en ‘oppervlakkig’ om zijn werk te beschrijven. Hiermee doelt hij dan op de materiële verschijningsvorm die altijd eerder bescheiden is. Cools gebruikt immers vooral goedkope materialen. Hij speelt ook graag met de waarde van kunst. Een voorbeeld hiervan is het co-ownership-project dat nog steeds loopt en mogelijk een vervolg krijgt. De praktijk van Wannes Cools is eerder onderzoekend en legt minder de focus op een bepaald einddoel of -product.

In de Warande toont Wannes Cools een installatie die tegelijk als bar kan dienen, maar ook een soort functionele werktafel/display is. Deze installatie is een drager voor een recente reeks van schilderijen die vanuit een misbegrip van de term abstractie voortkomen. Verder bevat de tentoonstelling werken uit zijn directe woonomgeving.

Wannes Cools is onze achtste gangmaker. Met deze reeks gangmakers geven we kansen aan jong lokaal talent om hun werk te tonen in de gang (-1) tussen Kuub en Schouwburg vlakbij de Expozaal.

Er is een publieksmoment waarop de kunstenaar zelf ook achter zijn bar zal staan op 18 februari tussen 14 en 17 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Van zaterdag 27 januari 2018 tot maandag 4 maart 2019

Maandagvan 10 tot 17 uur
Dinsdagvan 10 tot 17 uur
Woensdagvan 10 tot 17 uur
Donderdagvan 10 tot 17 uur
Vrijdagvan 10 tot 17 uur
Zaterdagvan 10 tot 17 uur

Waar

Cultuurhuis De Warande

Warandestraat 42
2300 Turnhout

Prijs

Gratis