Gratis rondleiding door het Begijnhof

juli
2020

Het begijnhof van Turnhout vindt zijn oorsprong in de 14de eeuw. Samen met twaalf andere Vlaamse begijnhoven pronkt het sinds 1998 op de lijst van het Cultureel Werelderfgoed van Unesco. Het begijnhof getuigt van een eeuwenlange godsdienstige en culturele traditie, en behoort tot het uniek bouwkundig erfgoed.

De karakteristieke begijnenhuisjes, de barokke H.-Kruiskerk, de Calvariekapel, de binnenkoer van de infirmerie, de tuinen en het Begijnhofmuseum maken een bezoek aan deze historische site meer dan waard.

Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus kun je op woensdagnamiddag genieten van een gratis rondleiding door het heraangelegde begijnhof.

• Elke woensdag van juli en augustus
  • De rondleiding wordt tweemaal gedaan: om 14 uur en om 15 uur.
  • De wandeling start aan de toegangspoort in de Begijnenstraat.
  • Reserveer je plaats!
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht.
  • Wil je voor na de wandeling het Begijnhofmuseum invidividueel bezoeken? Maak dan een afzonderlijke reservatie.