Museum sluit tijdelijk

13
maart
2020

Na de beslissing van de federale overheid om zware maatregelen te treffen, scherpt ook Stad Turnhout, waar nodig, de aanpak verder aan om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eerder besliste het stadsbestuur al om alle activiteiten af te gelasten, vanaf vandaag worden onder meer ook enkele stedelijke diensten gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 3 april.

Om de crisis te kunnen beheersen, is het voor Turnhout essentieel om de verspreiding van het virus af te remmen en in de tijd te spreiden. Op die manier kan de zorg voor de ernstig zieke patiënten en de risicopatiënten in het Turnhoutse ziekenhuis worden gevrijwaard. Een te sterke piek zou de medische diensten en hulpverleners kunnen overbelasten.

Omdat de situatie evolueert en er vaak nieuwe richtlijnen worden uitgevaardigd, moeten we onze aanpak voortdurend herevalueren en bijsturen. Het stadsbestuur zal regelmatig communiceren naar de inwoners. Vragen kun je stellen
• via mail
• vanaf maandag 16 maart ook telefonisch op het nummer 014 40 96 66. Het callcenter is dan bereikbaar op weekdagen van 8 tot 18 uur.

Up-to-date informatie is beschikbaar op de website. Het stadsbestuur plaatst ook regelmatig updates op de stedelijke Facebookpagina.