Rondleiding Begijnhofsite

Dompel jezelf onder in de sfeer van weleer in het begijnhof in Turnhout. In deze oase van rust hebben tientallen begijntjes ooit hun levensdagen doorgebracht.

Wandel in hun voetsporen

Je hebt de kans om samen met een gids in de voetsporen van deze begijnen te wandelen. Tijdens een rondleiding maak je een wandeling in de sfeervolle begijnhof en sta je stil bij de kerk, infirmerie, conventen en de 17de eeuwse huisjes. Als je al deze prachtige taferelen ziet, zul je er niet van versteld staan dat het begijnhof van Turnhout deel uitmaakt van de 13 begijnhoven die in 1998 door UNESCO op de lijst van Cultureel Werelderfgoed geplaatst zijn.

Talrijke beelden van heiligen sieren het begijnhof maar vragen ook om meer uitleg. Een gids vertelt je graag wie deze vrouwen zijn en waarom ze zo leefden. Ook kun je een kijkje nemen in de kerk en de kapel van het begijnhof.

Om de rondleiding helemaal af te maken, stap je ook binnen in het Begijnhofmuseum. Dit bezoek zal ervoor zorgen dat het verhaal van de geschiedenis van het begijnhof geen gaten meer vertoont.