VR-in-a-box

De opstelling van het Begijnhofmuseum zal op termijn een face-lift krijgen. In de zomer kun je dit project mee voorbereiden door advies te geven. En dat gebeurt op een innovatieve manier, met virtual reality.

De komende weken vind je in de zijbeuk van de begijnhofkerk een grote kartonnen box die onderverdeeld is in drie zones: de kapel, de bleekweide en de begijnenkast. Elke zone behandelt een ander facet van het begijnhof en van het begijnenleven. Met behulp van virtual reality (VR) en 360°-technologie projecteert men objecten, beelden en verhalen op het kartonnen museum. Het concept is enkel zichtbaar met behulp van een VR-bril.

Jongen met VR-bril

Tijdens het virtuele bezoek doorlopen de deelnemers de drie zones en worden ze geobserveerd. Nadien volgt een korte bevraging via een enquête. Zo kunnen de medewerkers testen welke beleving en verhalen het meeste succes hebben.

Iedereen is welkom om deze ervaring mee te maken, zowel in groep als individueel. De organisatie zorgt uiteraard zelf voor de VR-brillen. Omdat het materiaal beperkt aanwezig is, dienen groepen vooraf te reserveren.

Openingsuren

  • Voor individuele bezoekers: zondagen 7 en 14  juli 2019 van 11 tot 17 uur. Reserveren is niet nodig.
  • Groepsbezoeken: donderdag 4 en dinsdag 16 juli 2019 - Reserveer hier.

VR-in-a-Box is een initiatief van Erfgoed Noorderkempen en werd gerealiseerd met de steun van de Vlaamse overheid.