Zomer in het Begijnhofmuseum

28
juni
2021

Haiku's met Geert De Kockere

Op de Begijnhofsite is het tijdens de zomer heerlijk rustig vertoeven.  Dat ontgaat ook dichter Geert De Kockere zeker niet. Hij wijdt er zelfs de fototentoonstelling ‘Begijn van arduin aan. Deze expo is met bijhorende haiku’s  te bezichtigen in het Begijnhofmuseum. Op zaterdag 21 augustus kun je ook via een workshop leren hoe je zélf een haiku schrijft, De Kockere legt je persoonlijk uit hoe het werkt. Inschrijven voor deze workshop doe je via een mailtje aan museumworkshop@turnhout.be.

 

Picknicken en schattenjagen

Bovendien is deze mooie plaats perfect om een picknickpauze in te lassen.  Ontdek dan zeker ook de gezellige kruidentuin aan het museum. Begijn Lizzie neemt de jonge museumbezoekers opnieuw mee op schattenjacht met Vlieg! Breng jij de zoektocht tot een goed einde?

Op woensdagnamiddag organiseert Toerisme Turnhout begeleide rondleidingen op de Begijnhofsite, ideaal in combinatie met een museumbezoek! Reserveer hier je plaatsje. Let op: voor het museumbezoek dien je ook vooraf te reserveren!

 

Praktisch:

  • We vragen je om je bezoek vooraf te reserveren
  • Wil je graag een gids boeken? Dat kan via Toerisme & UiT. Klik hier voor meer info.
  • Prijs: de toegang tot het museum is gratis voor -18-jarigen, het ontlenen van de tablets voor de zoektocht is kosteloos. Raadpleeg hier de andere toegangsprijzen.
  • Geschatte duur: 1 uur
  • Openingsuren: dinsdag tot zaterdag van 14 tot 17 uur. Zondag van 11 tot 17 uur.