Zomer in het Begijnhofmuseum

Op schattenjacht met Vlieg in het Begijnhofmuseum

vanaf 6 jaar

Weten jouw mama, tante of oma veel over keukenkruiden? Perfect! Kunnen jouw papa, oom of opa goed ruiken? Prima! Zijn jouw broer, zus, vriend of vriendinnetje handig met cijfers en codes? Uitstekend! Neem hen allemaal mee naar het Begijnhofmuseum en de bijhorende kruidentuin, waar Vlieg een schatkist verstopte. De Turnhoutse begijnen hielden van kruiden en gebruikten ze om allerlei kwaaltjes te genezen. Zet dus zeker je speurneus in bij de schattenzoektocht, en kraak de code!

Tip: Snuif ook eens goed tijdens een wandeling door het prachtige, rustieke begijnhof dat gebombardeerd is tot UNESCO-werelderfgoed.

Vlieg door Turnhout

Hopelijk is je reukorgaan degelijk in vorm deze zomer, want Vlieg verstopte maar liefst zes schatkisten in de stad. Haal je stempelkaart in één van de locaties en onderneem alle zoektochten. Na het vinden van de schatkist krijg je per locatie een stempel. Bij 2, 4 of 6 stempels kun je de kaart inleveren voor cadeautjes!

Tip! Krijg je maar niet genoeg van de sfeer op het Begijnhof? Neem dan zeker ook een kijkje bij de collega's van het Begijnhof in Hoogstraten.

Gratis rondleiding in het Begijnhof

Het begijnhof van Turnhout is de ideale plaats voor een zomerse uitstap. Deze zomervakantie kun je bovendien iedere woensdagnamiddag deelnemen aan een gratis rondleiding door dit UNESCO-Werelderfgoed.

Zomer in de musea

Ontdek ook wat er in het Speelkaartenmuseum en het Taxandriamuseum te beleven is tijdens de zomermaanden!