Activiteiten

Erfgoeddag

Op ontdekkingsreis met Elly de Ekster in het Begijnhof

Erfgoeddag draait dit jaar rond het thema 'Thuis' en daarom zoeken Vlaamse erfgoedorganisaties uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu.

Verken samen met je gezin het Turnhoutse Begijnhofmuseum aan de hand van twee leuke zoektochten. De gids van dienst is Elly de Ekster. Elly ontvangt jullie met open vleugels en samen met haar dierenvrienden neemt ze jullie mee op een ontdekkingsreis langs unieke bezienswaardigheden in het begijnhof. Elke opdracht onthult een stukje geschiedenis van deze oase midden in de stad.

In het Begijnhofmuseum roept Elly de hulp van al de kinderen in om een prachtig, vermist theeservies terug te vinden. De missie wordt extra boeiend gemaakt door interessante weetjes over de begijnen en hoe ze hun thuis beleefden. Mis deze unieke kans niet om samen met je gezin een onvergetelijk avontuur te beleven op Erfgoeddag.

Praktisch:

  • Zondag 21 april 2024
  • Voor gezinnen met kinderen van 6 tot 14 jaar
  • Starten doe je in het museum, dat kan tussen 11 en 16 uur
  • Beide zoektochten zijn gratis, het museum is tijdens Erfgoeddag ook gratis te bezoeken

Streetartparcours 'Kind met inktvlekken'

Kind met inktvlekken is een verhaal over uitbuiting en onrecht, maar ook over verzet, moed en de wil om de loop van de geschiedenis te veranderen. Turnhout beleefde in de negentiende eeuw haar hoogdagen als industriestad. Met de stad van nu als decor neemt Kind met inktvlekken je terug mee naar deze bewogen periode.

Tien imposante muurschilderingen brengen de wereld van Senne tot leven in een ongezien streetartparcours. Je kunt het parcours doorlopen met een gids of audiogids.
De rondleiding is voornamelijk afgestemd op volwassenen. Voor kinderen zijn extra opdrachten voorzien in het pakket.

Meer weten over 'Kind met inktvlekken'.