Activiteiten

DE STEM DER MINNE

26 september van 19.30 tot 21.30 uur in de Begijnhofkerk

Lezing door Nadine Aernouts over haar boek “Vrouwen die hun stem verhieven. Een boodschap van liefde en waardigheid”. Het gaat over het specifieke karakter van de Minnemystiek, en is vooral gericht op de directe ervaring en heeft een oosterse smaak. Het is een eerbetoon aan vrouwen die hun eigen spirituele weg in het leven ontdekten en onthulden.

Nadine Aernouts is geboren in Brasschaat, en verhuist in 1980 naar Baskenland waar ze Baskische filologie studeerde, en tot heden ook woont.

Haar boek “Vrouwen die hun stem verhieven. Een boodschap van liefde en waardigheid” gaat over het specifieke karakter van de Minnemystiek, en is vooral gericht op de directe ervaring en heeft een oosterse smaak.

Nadine AERNOUTS is schrijfster van poëzie, korte verhalen, essays en geschiedkundige artikels in het Nederlands, Spaans, Engels en Baskisch, en heeft meerdere vertalingen op haar naam. Zij is directrice en oprichtster van het literaire tijdschrift “Vulcanius”, ontstaan in 1996. Polyglot en directrice van de taalacademie El Kabauter,in Villarcayo-Burgos.

Het gaat om een manier van leven, niet om ingewikkelde theologie. De begijnenbeweging was gedurende de aanvangsjaren heel veelzijdig en daarom was het soms moeilijk te weten wie nu een begijn was en wie niet.

Door de voorstellingen van het boek in de Spaanse versie, werd het haar duidelijk hoe geliefd de begijnen daar in Spanje waren, en hoe men er vaak heel verkeerde gedachten op nahield, zowel aangaande hun geloof als aangaande hun sociaal leven.

Praktisch:

  • Dinsdag 26 september
  • Van 19.30 uur tot 21.30 uur
  • In de Begijnhofkerk van Turnhout
  • Tickets:

Streetartparcours 'Kind met inktvlekken'

Kind met inktvlekken is een verhaal over uitbuiting en onrecht, maar ook over verzet, moed en de wil om de loop van de geschiedenis te veranderen. Turnhout beleefde in de negentiende eeuw haar hoogdagen als industriestad. Met de stad van nu als decor neemt Kind met inktvlekken je terug mee naar deze bewogen periode.

Tien imposante muurschilderingen brengen de wereld van Senne tot leven in een ongezien streetartparcours. Je kunt het parcours doorlopen met een gids of audiogids.
De rondleiding is voornamelijk afgestemd op volwassenen. Voor kinderen zijn extra opdrachten voorzien in het pakket.

Meer weten over 'Kind met inktvlekken'.