Activiteiten

Het bijzondere begijnenleven: inspiratie voor kunst en bezinning

Nacht van het Kempens Erfgoed en Dag van de Stilte, 24 & 25 oktober 2020

Erkend Werelderfgoed bezoeken in de Kempen? Dat kan je op het Turnhoutse Begijnhof. Bij avond is deze plek nog stemmiger en komen de gerestaureerde kerkramen mooi tot hun recht. De Kerk en kapel, welke de kern vormden van het religieuze leven op het begijnhof, openen uitzonderlijk de deuren tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed en de Dag van de Stilte. Een gids vertelt je over de bouw, de architectuur en de kunstschatten van dit unieke stukje Turnhout.

Op zaterdagavond neemt een gids je mee langs de hedendaagse kunst in het Begijnhofmuseum, als finissage van de presentatie rond religie en expressie door kunstenares Lilian Willemse. Zondagnamiddag staan de bijzondere gezangen van de begijnen centraal tijdens een bezinningsactiviteit, dit in combinatie met een wandeling over het Begijnhof met bezoek aan Kerk en Kapel.

  • Zaterdag 24 en zondag 25 oktober
  • De Kerk en Kapel zijn op zaterdagavond toegankelijk van 19 tot 21 uur
  • De rondleiding langs de werken van Lilian Willemse start om 19 uur / 19.30 uur/ 20 uur/ 20.30 uur.  Om 22 uur sluit de poort van het Begijnhof.
  • Op zondag is er om 14 en 15 uur de bezinningsactiviteit (30  min) in de kerk.  Tip: schrijf je ook in voor de daarop volgende gegidste wandeling van 14.30 en 15.30 uur.
  • Inschrijven: Voor de rondleiding zaterdagavond in het Begijnhofmuseum, de bezinningsactiviteit en gegidste wandeling op zondagnamiddag dien je vooraf te reserveren. Stuur een mailtje naar museumworkshop@turnhout.be om je plaats te verzekeren.

Samen met de Vrienden van het Begijnhof, Lilian Willemse en Dirk Segers

Museumactiviteiten bij je thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes.

Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie! 

Klik hier voor meer info!