Met je kinderen

Begijntjes vieren feest

Donderdag 16 augustus 2018 doorlopend van 14 tot 16.30 uur

Het is feest in het begijnhof. Geef de begijntjes een mooi kleedje en voel wat het effect is door verschillende materialen te gebruiken.

  • Voor wie? Voor iedere leeftijd vanaf 7 jaar, zowel (groot)ouders als kinderen
  • Waar? Begijnhofmuseum, Begijnhof 56
  • Prijs? 1 euro per knutselbegijntje
  • Opmerking! (Groot)ouders begeleiden hun kinderen bij deze activiteit. De toegang tot het museum is voor hen betalend.
  • Inschrijven is niet nodig, maar vol is vol.

 Begijntjes pimpen


Op schattenjacht met Vlieg door Turnhout

Kinderen kennen begijntjes misschien alleen nog uit stripverhalen. Maar ze hebben echt bestaan! In het Begijnhofmuseum kun je zien waar ze woonden en hoe ze leefden. Je vindt er allerlei voorwerpen die de begijnen in het dagelijkse leven gebruikten. Begijntjes legden geen gelofte van armoede af. Sommigen waren rijk, anderen arm. Misschien hadden de begijntjes wel een schatkist! VLIEG heeft er deze zomer in elk geval weer eentje verstopt in het museum.

Om de schatkist te kunnen vinden, moet je goed voelen. Aan de balie staan voeldoezen met voorwerpen die je nadien moet terugvinden in het museum. Als dat lukt, is je pad naar de schatkist verzekerd!

VLIEG verstopt opnieuw zeven schatkisten in Turnhout, zowel in het centrum als in de groene natuur aan de rand van de stad. Om ze te vinden, oefen je best je voelsprieten. Elke locatie heeft een boeiend en gevarieerd parcours uitgewerk. Bereid je voor op onverwachte voelprikkels: hobbelige schildersdoeken, gladde lithostenen, zachte stoffen of kriebelige dierenhuiden. Kijken mag, aankomen MOET!

Op Schattenjacht met Vlieg

Hier verbergt Vlieg de zeven schatkisten: 

In de schatkist vind je een voelwaaier boordevol spelletjes én een verrassend gevoel. Bovendien kun je op elke plaats een stempelkaart bekomen. Vanaf drie stempels ga je met extra prijzen naar huis. Hoe meer schatkisten je zoekt, hoe meer stempels je verzamelt, hoe meer cadeautjes je wint!

Voor kinderen tot 12 jaar!