Met je kinderen

Ook deze zomer komt Vlieg terug!

1 juli tot 31 augustus 2021

Ook deze zomer zoemt Vlieg door onze stad. Ze onderbreekt haar vlucht maar liefst zeven keer, zo ook in het Museum van de Speelkaart, het Begijnhofmuseum en het Taxandriamuseum.

Hou je klaar, want dit betekent: zeven zoektochten,  zeven schatkisten, zeven stickervellen en zeven codes. Neem je zus, broer, ouders of grootouders op sleeptouw en ga op schattenjacht in de verschillende locaties.

Tijdens het gezellige Stadsfestival heeft Vlieg een extra missie in petto, maar dat blijft nog even een verrassing. De opdrachten hebben alleszins allemaal iets te maken met ‘zien’. Geef dus je ogen de kost en ga op zoek. Op elke locatie kun je een stempelkaart bekomen die bij drie, vijf en zeven stempels duurzame cadeautjes oplevert. Als je alle zoektochten afgewerkt hebt, maak je bovendien nog kans op een bonusprijs. Vlieg heeft dat goed bekeken dit jaar!

Praktisch

Leuke museumactiviteiten voor thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes.

Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!

Klik hier voor meer info! 

 

Hosties snijden en genieten in de kruidentuin

Als jonge museumbezoeker kan je in het Begijnhofmuseum ook terecht als je wil leren hoe je een hostie snijdt. Als je geluk hebt mag je het zelfs eens proberen!

Voor wie liever buiten vertoeft, is er ook de gezellige kruidentuin van het museum. Verken er naar hartenlust de verschillende geuren van de kruiden of geniet er van de rust aan het fonteintje.