Met je kinderen

Krokuskriebels: Wat als arme begijnen plots rijk zouden zijn?

Met je gezin

Na jaren, zelfs eeuwen is de geldkist van pastoor Mermans plots opgedoken. De begijnen beginnen te dromen van luxe maar hebben de code van het slot nodig. Zoek je mee naar de cijfers in elke kamer met de Erfgoedapp? Dan kan je de vrome dames helpen hun ‘schapraai’ een grondige make-over te geven door hun sober porselein om te toveren tot Delfts Blauw. Neem een kopje en porseleinstift mee naar huis en pimp daar je eigen servies!

  • Ideaal voor 5 tot 14 -jarigen.
  • Toegangstarief museum (-18 gratis). 50% leden Gezinsbond en VRIJUIT op vertoon van hun lidkaart. 1 stuk porselein is gratis, porseleinstift is betalend: 4 euro voor niet-leden, 3 euro voor leden.
  • Meld je bezoek vooraf aan via mail (begijnhofmuseum@turnhout.be) of telefoon (014 42 12 48)
  • Download de Erfgoedapp vooraf op je smartphone of tablet zodat je bezoek extra vlot kan verlopen. Aan de balie zijn ook een beperkt aantal tablets ter beschikking.

Website Krokuskriebels

Leuke museumactiviteiten voor thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes.

Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!

Klik hier voor meer info! 

 

Hosties snijden en genieten in de kruidentuin

Als jonge museumbezoeker kan je in het Begijnhofmuseum ook terecht als je wil leren hoe je een hostie snijdt. Als je geluk hebt mag je het zelfs eens proberen!

Voor wie liever buiten vertoeft, is er ook de gezellige kruidentuin van het museum. Verken er naar hartenlust de verschillende geuren van de kruiden of geniet er van de rust aan het fonteintje.