Met je klas

Omdat de richtlijnen in verband met het coronavirus regelmatig wijzigen, neem je best contact op met onze educatieve medewerker. Zij kan de mogelijkheden op dat moment toelichten.

Leuke museumactiviteiten online

Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes. Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!

Klik hier voor meer info! 

 

Geleid bezoek aan het Begijnhofmuseum

Omwille van veiligheidsmaatregelen kunnen er momenteel geen rondleidingen doorgaan in het museum.

Rondleiding over de geschiedenis en het leven van de begijnen zodat kinderen en jongeren leren waarom deze vrouwen zo uniek en vooruitstrevend waren.

  • Leeftijdsgroep: Vanaf de lagere school. De rondleiding wordt aangepast aan de leeftijd en de voorkennis van de leerlingen.
  • De gidsen voor deze rondleidingen kunnen vastgelegd worden via de dienst Toerisme & UiT (014 44 33 55). De gidsvergoeding bedraagt 50 euro/gids + 5 euro dossierkost.
  • De toegang tot het museum is gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.
  • Schoolbezoeken kunnen ook buiten de normale openingsuren van het museum, uiteraard na afspraak!

Schatkamer

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

Gratis schoolvervoer

Logo Dynamo3Archief & Musea Turnhout is een erkende ‘cultuurschakel’. Klasgroepen kunnen via DynamoOPWEG het Begijnhofmuseum, het Nationaal Museum van de Speelkaart en het Taxandriamuseum tijdens de daluren gratis per bus  bezoeken. Op die manier genieten kinderen en jongeren en hun leerkrachten van onze educatieve en culturele activiteiten.

Wil je als school gebruik maken van dit initiatief? Surf naar de website van Dynamo3.