Schatten van Vlieg!

1 juli tot 31 augustus 2020

Wat zijn begijnen? Hoe vulden ze hun dagen? En wat deden ze voor de kost? Vlieg heeft een zoektocht doorheen het Begijnhofmuseum uitgestippeld die je onderdompelt in het leven van deze buitengewone dames. Het museum is ondergebracht in een woning waar begijnen daadwerkelijk hebben gewoond, en dat is best spannend. Het lijkt zelfs alsof ze er gisteren nog waren. Download vóór je bezoek de Erfgoedapp zodat je de zoektocht op een veilige manier kunt ondernemen. De zoektocht is ideaal voor 5- tot 8-jarigen.

Combineer je bezoek met een wandeling door het prachtige begijnhof dat tot het Unesco-Werelderfgoed behoort. Een beleving voor het hele gezin!

Let op: in tegenstelling tot vorige jaren dien je wel een plaats te reserven voor je gezin. Dit kan telefonisch (014 42 12 48) of online. Breng ook je eigen smartphone mee!

10 jaar Vlieg door Turnhout, feest!

De Turnhoutse schatkistverstoppers vieren dit jaar hun tiende verjaardag, hoera! Ze hadden dit graag groots gevierd samen met alle schatkistjagers. Dat is helaas niet mogelijk nu. Maar ze trakteren je wel op een extra zoektocht doorheen de stad! Ga op trot! Aan de zeven Turnhoutse locaties hangt een afbeelding van een voorwerp dat geluid maakt, en er is ook een leuke opdracht te vervolledigen! Vul bij elke locatie de naam in van het voorwerp op je schatkaart, heb je alle voorwerpen gevonden? Dan vond je ook de oplossing! Deze kan je online invullen of met je schatkaart indienen in de brievenbus van de bibliotheek. Bezorg je oplossing voor 7 september en maak kans op een tof pretpakket aan het einde van de zomer! Tijdens de openingsuren kan je op alle locaties deelnemen aan een zoektocht binnen of buiten om een Klankboekje van Vlieg te verdienen, vergeet voor je zoektocht binnen niet even vooraf te reserveren

Veel plezier!

Dit zijn de zeven Turnhoutse locaties waar Vlieg zich goed heeft geamuseerd:

  • Bibliotheek Turnhout, Kasteeldreef 10
  • Begijnhofmuseum, Begijnhof 56
  • De Warande, Warandestraat 42
  • Nationaal Museum van de Speelkaart, Druivenstraat 18
  • Natuurpunt Museum, Graatakker 11
  • Stadsboerderij, Veldekensweg 10
  • Taxandriamuseum, Begijnenstraat 28

Meer informatie over Vlieg door Turnhout vind je hier.
Meer info over Schatten van Vlieg en de andere locaties in Vlaanderen en Brussel vind je hier.